Bakt blomkål og litt meze! Mer spennende enn hva du kanskje tenker!

Jeg har i lengre tid hatt et spesielt øye til vår kjære blomkål… Jeg bruker den til så mangt, som å lage pizzabunn, blomkål ris, eller kanskje litt kjedelige vil mange si, men godt og enkelt tilbehør – dampet blomkål, spesielt når den er på sitt beste, når den er nettopp innhøstet!
Har lenge tenkt på å bake den hel i ovnen og endelig fikk jeg gjort det i helgen. Og ja, det ble like godt som jeg hadde forestilt meg!  Siden det var første gang, delte jeg hodet i 2, og prøvde meg på to krydderblandinger – du skal få oppskriften på den beste!

IMG_7690

Jeg likte desidert best den med indisk yoghurtdressing, basert på kokosyoghurt. Berit Nordstrand har jo kommet med en ferdig kokosyoghurt uten sukker du kan kjøpe, jeg fant min på Meny. Om du ikke finner den, så kan du gå for Alpro, usøtet.

 Indisk yoghurt dressing
1 beger kokosyoghurt, Berit Nordstrand, naturell (ustøtet)
1 stor ts indisk currypulver
1 ts sitron saft
1/2 ts Helios grønnsaksbuljong, gjærfri 
1 klype Supernature himalaya salt eller Herbamare
1 fedd hvitløk, finhakkes
nykvernet pepper

Bare å blande ingrediensene og røre rundt, kan vel ikke bli enklere?

Jeg penslet først inn blomkålhodet kjapt med litt olivenolje og sitron, før jeg så penslet raust på med indisk yoghurtdressing.  La den i en ildfast form inn i ovnen og kjørte ganske så høy varme 180 grader, varmluft, i ca 35-40 min, så 5-10 min rett over 200 grader, med grill, bare for å få kjørt den litt ekstra, så den skal bli nesten litt brent.

Jeg valgte også å hakke opp frisk mynte og ha i yoghurt dressingen som var igjen, og som ble servert i en bolle ved siden av, sammen med flere småretter.

IMG_1618

IMG_8608

IMG_4884

Andre småretter jeg serverte var veldig enkelt, men godt; oliven, massert grønnkål, cherrytomater, stekt shitake og kantarell sopp og spiremix, denne gangen med mynte i, hadde jeg hatt granateple ville det vært godt å drysset i også…. next time!
Jeg hadde hatt en veldig mettende lunsj, så dette var mer enn nok mat for oss. Men om du synes det mangler litt proteiner, så prøv deg på en av disse to, de vil smake godt med de andre!
Middelhavsinspirert Kikert- & grønnsakspanne
Gulrothummus

Og selvsagt får du litt rester som er gode å ha til resten av uken!

IMG_3149

 Shitake er ansett som en medisinsk sopp, altså med helseeffekt (trykk her for å lese om det), jeg bruker derfor den mye, god på smak er den også selvsagt!
Og kantarell er jo bare sååå godt. Når jeg steker sopp, har jeg nesten alltid samme fremgangsmåte. Bare skiver den opp, har noen fedd med hvitløk som jeg hakker. Steker i kokosolje, evt også ghee (om jeg har), og drysser på himalayasalt (eller herbamare), pepper og ferske krydderurter, går ble det persille, timian og oregano. ps – har litt raus med fett på pannen da soppen suger til seg!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.