Bliss kuler – av gulrot og appelsin! Uten nøtter og gluten, og av juicepulp!

Så deilig å ha noen gode energikuler når man ønsker seg noe godt eller trenger litt næring i farten! I går gikk jeg i gang å laget en ny oppskrift som ble veldig vellykket og må jo deles med dere. Perfekt til skituren i helgen, kanskje?

gulrotkuler

Denne er helt uten nøtter og frø, og selvsagt uten gluten, melk og sukker! Jeg lagde denne i to versjoner, en hvor jeg raspet gulrøttene og en hvor jeg juicet gulrøtter og appelsin og så brukte jeg juicepulpen. Juicepulp kalles det fiberet/kjøttet som er igjen etter du juicer ut saften av grønt og frukt. Jeg likte best versjonen med juicepulpen helt klart, men da vet du at du har 2 muligheter! Og er det ikke flott å kunne bruke pulpen til noe nyttig når du har juicet? Gulrotjuice med litt appelsin er også helt nydelig, og noe hele familien vil elske!

gulrotkule2

Bliss kuler med gulrot og appelsin
juicepulp av 3 gulrøtter og 1/2 appelsin – kan også raspe, men bare bruk noen dråper da med appelsinjuice, så som du skviser!
ca 8-9 dadler avhengig av hvor stor de er og hvor søt du ønsker de! (kan erstattes av rosiner/sultaner)
2 ss  Cocosa kokosmel
2 ss risprotein, gjerne med vaniljesmak
1 ss Cocosa kokosolje, kaldpresset
1 ss Supernature Pure Lecithin
1 ts ekte vaniljepulver
2 ts kanel, Ceylon
1/2 liten ts kardemomme
2 klyper Supernature himalayasalt

Juice først gulrøtter og appelsin, ha så juicepulpen i en food prosessor sammen med resten av ingrediensene. Husk å fjern kjernen fra dadlene, og er de harde så må de bløtlegges først noen timer. Sjekk at det smaker godt og evt juster med litt ekstra søtt, salt, vanilje eller kanel. Rull så kuler og ha på kokosmasse! Må has i kjøleskapet, eller fryser. I kjøleskap vil de ha ca. 1 ukes holdbarhet!

gulrotkule3

Jeg er på vei over til Bergen i dag, da det er fullt hus på Somas Helsedag, Matglede og gode helseverktøy! I vesken min har jeg selvsagt pakket ned noen bliss kuler! GLEDER MED og kom å hils på meg om du er der :)

Ønsker dere alle god helg!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.