Blomkålris med mynte, et sunnere og lettere ris-alternativ

Det er mange triks du kan gjøre for å få maten din sunnere. Et av de er å servere mest mulig plantebasert som sideretter og finne bedre alternativer som smaker godt. Jeg er opptatt av hvordan jeg føler meg etter jeg har spist maten min, og jeg vet om jeg spiser potet eller ris ved siden av kjøtt eller fisk så blir jeg ubehagelig mett og liker ikke følelsen. Derfor er det supert å finne bedre varianter, og det finnes mange. I dag får du blomkålris som du kan servere i stedet for ris. Det er et langt lettere alternativ enn ris. Du slipper også koketiden av risen og bruker vel ca. 5 minutter.  I helgen hadde jeg det til en nydelig hot plantebasert curry, men også til den raw curryretten som du fikk oppskriften på for noen uker siden er denne perfekt! I ferien med min familie serverte jeg også dette til fisk og det ble poppis.  Er du opptatt av lav karbo er dette også et utmerket alternativ!

Enn glad fordøyelse er en glad kropp med overskudd og energi!

 Blomkålris med mynte
1 blomkål (evt 1/2 om den er stor)
1 neve makademianøtter (pinjekjerner går også greit)
1 ss Extra virgin olivenolje, eller Udo´s choice
1-3 klyper med hav- eller himalayasalt
1 liten skvis sitronsaft
1/2 ts grønnsaksbuljong, jeg bruker Helios gjærfrie (du kan også bruke næringsgjær)
noen friske mynteblader

Pass på at du skjærer blomkålen i små biter, ellers vil du ikke få en luftig ris. Ha alt i en foodprosessor, kjør maskinen bare kjapt, mer som pulsing, ned til størrelsen på riskorn. Men ikke la maskinen gå for lenge, da blir det for fuktig og «risen» blir tung og faller sammmen.

IMG_9904

Du kan fint droppe mynte, men den gir den en herlig friskhet jeg synes kler den godt. Kan også selvsagt ha andre urter i!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.