Chiagrøt, gir en topp start på dagen!

frokost glutenfri rawfood Oct 21, 2018

Er utrolig glad i chiagrøt. Min fordøyelse liker dårlig korn, selv de som er glutenfri, så frø er mine gode frokostvenner. Og Chia er både et frø og supermat, altså rik på næringstoffer som proteiner, omega 3 og fiber. Alt som en frokost burde være rik på! Så har du noe å gå på!

Her har du en superenkel chiagrøt du kan prøve deg på. Jeg liker den best med syrnet kokosmelk, da får jeg de gode tarmbakteriene i kroppen samtidig, som er så sunne for oss! Men du kan bruke hvilken som helst plantebasert melk!

Chiagrøt
(2 porsjoner)
1 dl chiafrø
5 - 6 dl Syrnet kokosmelk/plantebasert melk
1 god klype med Supernature himalaya salt
1 ts kanel, helst Ceylon og økologisk, Helios og Urtekram er gode alternativ
1/4 ts ekte vaniljepulver, Helios har en med superfin kvalitet!
1 ts Cocosa kokossirup, eller en annen god og smart søtning. Stevia, honning osv.
Jeg liker også ha i litt godt fett, gjerne kokosolje, ghee (klarnet smør) eller MCT oljen.  Fettet må være flytende.

Kanel og godt sunt fett gjør at chiagrøten blir ekstra bra for blodsukkeret ditt, at du føler deg god og mett.
Av og til har jeg i litt gurkemeiekrydder også, ca 1/2 ts – gurkemeie er jo et «superkrydder» med gode antiflammatoriske egenskaper. Matcha pulver er også fint å ha i chiagrøt!

Rør godt så la den stå i 20-30 minutter. Kan gjerne lages kvelden i forveien, eller for flere dager om du vil.

IMG_3688

Så topper du den med litt bær, kokosbiter og kokosflak. Du kan selvsagt også bruke hampfrø, gojibær, eller bipollen også! Og biter av frukt går også veldig fint, som eple og banan.
Jeg var så heldig å finne masse gode tyttebær når jeg var på hyttetur forrige helg, så jeg har godt med kortreist og ferske bær å toppe grøten min med. Tyttebær er veldig bra på denne årstiden da de er rik på C-vitaminer og har samme effekt som tranebær på urinveisinfeksjoner.

cocosa-kokossirup

Cocosa kokosirup – En Nyhet!
Du har kanskje ikke hørt om kokosirup før? Det er det samme som kokossukker, men den er flytende og jeg elsker å bruke den. Er så lettvint med den flytende!
Den rike og fyldige smaken til mørk kokosblomstnektar er perfekt i både varm og kald mat og drikke. Prøv Cocosa kokossirup til baking, som topping på grøt, frukt, yoghurt, desserter og pannekaker, eller som søtning av kakao, te eller annen drikke.
Den er økologisk, helt naturlig og uraffinert!!!

Jeg bruker Urtekram sin chia!
urtekram-chiafrø-768x768
Produktene i oppskriften kan du finne på www.soma.no eller i din helsekostbutikk! 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.