Deilig og fyrig linsegryte – plantebasert middagstips!

Innholder produktlinker:

Nå som høsten er kommet er det gode med nærende og gode gryter. I dag deler jeg med deg oppskriften på en enkel og god linsegryte som jeg lager ofte og som både metter og nærer. Den kan du ha som hovedrett eller ved siden av en salat, stekte grønnsaker eller hva enn annet du liker å ha på middagstallerken din.

Du  kan fint lage en stor gryte da den tåler fint å stå noen dager i kjøleskapet eller  du kan fryse ned. Den blir også bare bedre ettersom dagene går! 

Linsegryte (med ca mål)
3 dl le puy linser, bløtlegges- økologisk
1 1/2 rød løk
2-3 fedd hvitløk
1/2 søtpotet
2 gulrøtter
1/2 grønn squash
2 røde paprika
2 stilker grønnkål, fjern stilken!
Herbamare urtebuljong evt kraft plantebasert (eller/og benkraft)
1 ss tamari (glutenfri soyasaus)
passelig med kvernet pepper
Timan fersk urt, eller koriander er supergodt
500 ml hakkede tomater
ca 2,5 dl vann (til å koke linsene i, beholdes i gryten)
1 – 2 ss Cocosa ( evt blandet med 1 ss rørossmør) til stekepannen

Jeg er superglad i Soma sine kokosolje med smak, hvitløk og chili. Og i denne har jeg ca 1- 2 ts cocosa med chili i gryten! Du kan i stedet ha i litt fersk rød chili!

Bløtlegg de linsene i vann over natten for å redusere fytinsyren som hemmer opptaket av næringsstoffer. Skyll så linsene godt før du koker de i ca 20 min i noe vann (så det dekker linsene). Du kan beholde så vannet du koker med når du blander i resten av gryten.

Jeg skjærer opp grønnsakene i terninger, setter frem stekepannen og har på kokosfett blandet med ghee eller røros smør. Har så i hvitløk og løk og lar det surre litt før jeg har på de andre grønnsakene og krydderi. Ha først i de grønnsakene som trenger mest steke/koketid, som søtpoteten og gulrøttene. Etter å ha surret de noe så de er litt gode og møre så har jeg de så i gryten med nå de ferdigkokte linsene. Har så i hakkede tomater og lar det stå å godgjøre seg i gryten i ca kvarter. Så til slutt har jeg i de ferske urtene. Jeg varierer mellom timian og koriander. Men bladpersille vil nok også være supergodt!

Et siste tips er å ha litt ferske spirer på toppen for å gjøre den litt ekstra sunn, som brokkoli- eller kløverspirer!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.