Enkel restemiddag, panne med kikerter, sopp og grønnsaker!

Kom hjem fra jobb i dag og var skikkelig sulten, så middag var første prioritet nå. Mye av det jeg lager må være enkel mat som går kjapt unna, og i dag var intet unntak. Men det skal også være sunt, nærende og godt. 

Etter en rask titt i kjøleskapet, la jeg på benken; shitake sopp, purre, squash, og noen kikerter som trenge å brukes opp i tide. Kuttet raskt opp grønnsaker og varmet opp pannen. Og fant frem litt mer fra skapene på kjøkkenet. Det ble kjempegodt og ble en oppskrift jeg tar med meg - og nå deler med deg! 

Vil du ha denne som en siderett til noe annet du har til middag så kan du droppe kikertene som gjør retten ekstra mettende! Et topp tips for deg som vil spise mer grønt, men ikke bare! 

Panne med kikerter, sopp og grønnsaker
1 fedd hvitløk
10 - 16 stk shitake sopp (ettersom størrelse) 
1/2 squash, grønn
ca 10 cm med purre
1dl med kokte kikerter
2 never med grønnkål
6 cherry tomater, delte de i 4
Persille og basilikum, ferske krydderurter, jeg er litt raus, ca en god håndfull av hver.
Salt (uraffinert) & pepper
Kokosolje
1/2 avokado


Hakk opp grønnsakene. Varm opp kokosolje i pannen og surr hvitløk og sopp (når du steker sopp, vær litt raus med fettet i pannen), kvern salt og pepper. Ha i squash, og vent et par minutter, ha i purre, kikerter og la det stå noen minutter. Nå som retten er nesten ferdig kan du ha i grønnkål, cherrytomater, persille og basilikum. Ikke la pannen stå mer en noen få minutter til. Smak til med salt og pepper. Has så på tallerken, og så har du i avokado i terninger. 

Dette ble en raus porsjon! Å siden jeg ikke hadde noe salat eller annet til, var dette kun til meg. Men om du serverer salat til, og vil ha qunioa til så tenk at dette holder til 2. Men personlig mixer jeg sjelden til hverdags bønner og linser med annen mat som inneholder proteiner eller stivelse (bønner og linser inneholder begge to). Magen min er mest fornøyd med lettfordøyelig mat. 

Du kan fint bruke annen matsopp, som aromasopp. Har du andre krydderurter, så går det også fint, de skaper masse god smak. Og for all del, dette kan være en god restepanne, så ikke fortvil om det er noe du ikke har, eller legger til noe annet. 


Bon apetit! 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.