Hva med å stikke i skogen å plukke matsopper? Her får du Tips!

Sponset innlegg med annonselenke:

I helgen var jeg så heldig å få dra på  sopptur med en venninne, Henriette Kværneng Johansen, som er rå på soppsanking! Sopp er jo så godt, men siden det også finnes mange giftige sopper er det lurt å ha med seg en erfaren sopplukker!

img_0784

Vi dro opp i Nordmarka i retning Maridalen, og det gikk ikke lang tid før vi fant en tue hvor vi bare kunne sette oss ned å bare fylle nettet vårt med deilige traktkantareller. Jeg lærte nemlig at finner du en traktkantarell finner du gjerne flere og denne arten vokser i klynger. Traktkantarell er også en av våre mest populære matsopper og visstnok veldig lett å finne i våre trakter. Her kan du lese mer om traktkantarellen!

img_4286

img_5638

img_3490

Når du plukker sopp er det viktig å bare plukke de soppene du helt sikre på er matsopper. Og ta gjerne med deg en soppbok! Er du usikker så dropp den, eller dra til en sopp kontroll. Her kan du lese mer om det.

Vi var også så heldig og finne noen få ekte kantareller, piggsopp og en steinsopp også. Men det var traktkantarellen som fylte nettet vårt. Tipper vi fikk hver halvannen kg, som er MYE SOPP!!!

Med oss på turen hadde vi med oss god turmat og en termos med chaga latte. Vi fant også mange fine blåbær som vi bare koste oss med underveis. Det var ikke bare nettet som var fylt når jeg kom hjem, men «heile sjæla mi» ;)

img_4458

Disse nettene var smarte å ha soppen i! Ikke bruk plastposer, da det blir for mye fukt!

Etter turen bar det rett hjem og laget en helt herlig soppstuing. Her brukte jeg ekte meierismør, fra Røros. Jeg vil nok helst ha brukt ghee, klarnet smør, som jeg tåler best da melkeproteinet er borte.  Men fløte kan jeg bare glemme for magen min og brukte derfor kokosmelk. Jeg hadde så i litt Herbamare urtbuljong som jeg alltid har i skapet og gir så god smak, så bare nykvernet pepper. Dette var snadder!

Soppen må renses litt, gjerne med en smørpensel for å få av mose osv. Når du kommer hjem så la jeg soppen utover benken og bare plukket vekk av smuss, som barnåler, mose og noen få kryp.

Jeg har lest at soppen skal helst ikke oppbevares mer enn et par dager i kjøleskapet. Men du kan tørke soppen, gjerne i dehydrator eller i steikeovnen  din, da på laveste varme (ikke mer enn 50 grader maks) og med en tresleiv i døren så det kommer luft inn. Gjerne over natten, men sjekk at soppen er da tørr.

Her er en superfin artikkel du kan lese for sanking og hvordan du best tar vare på soppen din.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.