Hvordan åpne en ung grønn kokosnøtt!

supermat tips Mar 29, 2017

Jeg elsker de unge grønne kokosnøttene og alt hva det kan brukes til. Det er langt mer enn bare leskende sunt godt kokosvann den har å by på. Det myke kokoskjøttet, eller pulpen som det også kalles, er superdigg å bare spise som det er, men du kan lage så mye godt å spennende med dette kjøttet. Utfordringen her i Norge kan være å få tak i den og få åpnet den! I dag viser jeg deg hvordan jeg åpner den på en enkel og trygg måte!

IMG_6801

Den unge grønne kokosnøtten må ikke forveksles med den brune hårete som er mest vanlig å finne i butikker her i Norge. Den er det ikke noe kokosvann i, og kjøttet er blitt hardt. Du skal heller ikke lete etter en grønn kokosnøtt her i Norge, fordi det ytterste grønne skallet har blitt tatt vekk før de transporteres ut i verden fra tropiske strøk. Når jeg gikk på Matthew Kenney akademiet i LA, var jeg livrett for å åpne kokosnøttene. Det var fordi vi gjorde det med en stor kjøttøks, så er ganske så skummelt! Og du må bare bruke en hånd for å være sikkert på at du fortsatt har to hender etterpå. Å da blir det fort mye søl og styr når du skal «hamre» til med kjøttøksa! Jeg har derfor anskaffet meg egnet spesialutstyr for å åpne kokosnøtta, Coco Jack!

Coco jack er et sett med utstyr som du trenger for å åpne nøtten på en trygg og enkel måte. Settet består av hovedsakelig en hammer og et annen verktøy som du setter direkte på nøtta som du så slår med hammeren på. Du kan også få andre tilleggsdeler som kan være nyttig, som et spesial verktøy for å skrape ut kjøttet. Jeg er ikke sponset på noen som helst måte av Coco Jack! Her kan du lese mer og kjøpe utstyret! Du kan også bruke utstyret til å åpne den brune kokosnøtten. Da bruker du bare den gule hammeren på langsiden av nøtten, midt på!

coco jack

Foruten at det er godt å bare spise kjøttet som det er, er kokospulpen en egnet ingrediens i rawfood. Både i raw plantebasert yoghurt og kaker kan du erstatte vanlige nøtter med pulpen som kan være bra for deg som sliter med nøtteallergi eller som synes nøtter er kan være litt tøffe å fordøye! For ikke å snakke om verdens beste raw iskrem lager jeg med kokospulp! Jeg har også laget min versjon av raw tom yum – thai suppe hvor jeg har brukt kokospulpen som nudler…. I oslo får du nå kjøpt kokosnøtt på flere grønnsaksbutikker, men foreløpig kan du bare glemme å få det i dagligvarebutikkene. Jeg kjøper mine i Colbjørnsens gate, like ved Røtter (på frogner), men før dro jeg ned på Grønnland for å kjøpe. De koster rundt 30 kroner som ikke er verst pris med tanke på hva en liten boks med lagret kokosvann koster!

IMG_6841

 

IMG_6851

IMG_6852

Dette var lagt fra all pulpen som var i nøtten…. Jeg var heldig å få en nøtt med masse pulp i!

Når jeg har åpnet nøtten heller jeg først ut kokosvannet i en tom shaker (om jeg ikke drikker det med en gang). Så skraper jeg ut kjøttet med denne skrapen fra Coco Jack. Du kan også selvsagt bruke en spiseskje også. Det er ulikt hvor mye pulp en kokosnøtt inneholder. Noen har en tykk vegg, mens andre har bare et tynt lag. Du må sjekke pulpen for å rense vekk eventuelt «trefliser» fra kokosnøtten.

Til daglig bruker jeg pulpen mest i supersmoothies og når jeg lager kokosyoghurt. Og jeg skal dele med deg en god oppskrift på en supersmoothie bolle jeg spiser mye av om dagen i løpet av uken!

Foruten om pulpen så får du det ferskeste kokosvannet når du kjøper en hel kokosnøtt, så smaker helt fantastisk!

Kokosnøttpulp er rikt på sunt mettet fett, fiber og en rekke mineraler og vitaminer og er kjent for å være bra for forbrenningen din.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.