Massert grønnkål, gjør den mer spisevennlig!

Grønnkål har blitt en av kanskje 10 årets mest populære grønnsak, etter å nesten å vært fraværende å finne i butikker før den tid! Den blir også kalt supermat, fordi den er så næringsrik. Den fortjener derfor å være poppis! Men den har mye fiber og er ikke lett å bare ha i salat, den har også en bittersmak i seg, men med enkle grep kan du gjøre grønnkålen din bedre, ettersom hva du skal med den.

Til salat så er beste metode og massere den litt, med olje og salt, så er den langt mer nytelsesvennlig og bra for magen din.

Det er også veldig enkelt, det er ikke snakk om noen lang massasje, ha ha, så fortvil ikke! Det er nok at du bare masserer lett inn olje og salt, så vil den fortsette å trekke litt inn og bli fort mykere.

En bunt grønnkål
2-3 ss olivenolje, kaldpresset
2-3 klyper Supernature himalayasalt, eller Herbamare urtesalt

Fremgangsmåte:
Skyll kålen, og la vannet renne av. Riv gjerne vekk den harde stilken på grønnkål, bare riv den vekk, og riv også passe biter med grønnkål, slik du vil ha den. Så har du det i en bolle og heller på olivenolje og saltet. Så masserer du bare lett inn, 1-2 minutt holder lenge! Har du kjøpt en pose med kuttet og vasket, er det bare å helle i en bolle og massere inn.

Nå har du  supersunn, næringsrik «salatblader» klare til å lage en god salat eller bare ha som grønt ved siden av middag eller lunsj!

 Scroll litt ned, så får du flere tips om grønnkål!

 

Om du skal bruke grønnkålen til noe annet enn salat, så har jeg flere tips til deg.
For å fjerne bittersmaken og gjøre den myk, frys den, før du bruker den. Men dette tipset anbefaler jeg ikke til salat. Ved frysing så blir  fibrene mykere, smaken også. Så om du skal ha grønnkål i smoothie er dette et tips verd å prøve. Selv med en kraftig blender motor, så er det vanskelig å bryte fibrene helt ned, og smoothien din vil få litt «knudrete» smak og tekstur. Så hiv en bunt med grønnkål (vasket) i fryseren, så har du alltid den klar til.

Her får du min beste oppskrift på grønnkålchips!

Og mitt siste tips, har du hatt grønnkålen litt lenge i kjøleskapet, og den har blitt litt slapp (gjelder ikke når den er massert). Så bare legg den i en bolle med kaldt, frisk vann – så kvikner den til!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.