Matcha og kakao energibar!

Inneholder sponsede produkter og produktlinker:

Jeg skal gjøre en jobb for Supernature på torsdag morgen, en frokost event for helsekostbutikker og de ønsket at jeg skal snakke om kakao og matcha te! Jeg synes det er mest gøy når jeg ikke bare kan snakke, men også få dele matgleden min gjennom å lage noe godt av det jeg skal ha fokus på. Det er jo tross alt mat jeg jobber med og det gjør seg langt bedre i praksis enn bare prat. Forhåpentligvis inspirerer det også gjestene mer når de ser hva de skal gjøre og hvor enkelt det er, og få en smakebit!

img_0966

Jeg kom frem til at jeg ville lage noen energibarer med matcha og kakao. Akkurat som spirulina og kakao er en god smakskombinasjon, funker også denne veldig godt.
De ble kjempegode synes nå jeg og er enkle å lage. Oppskriften får du litt lengre ned!

Matcha kom opprinnelig fra Kina, men er mer assosiert med Japan og Zen-buddhismen. De mener at matcha har en spesielt god evne til gi sinnet ro og en populær drikk av oss som mediter. Jeg synes også den gir klarhet og fokus.  Matcha er laget av de grønne tebladene, men uten stilk og «årene» i bladene. De grønne tebuskene står de siste ukene i skygge, det vil si at de legger mørke presenninger over te-buskene. Slik får te-buskene 90 % mindre sollys. For å kompensere for dette danner buskene da ekstra mye klorofyll. Resultatet gir en noe søtaktig smak og blader med en intens grønnfarge. Så tørkes de og pulveriseres. Supernature har kommet ut med en veldig god Matcha som både er økologisk og av premium kvalitet.

matcha-guide-2-1080x540

I denne oppskriften har jeg både matcha i selve deigen og som dryss over for pynt. Du kan velge om du vil lage kuler av de eller å klemme de ut som bars.

 Matchabarer med kakao
5 dl dadler, fjern stenen (bruk myke dadler)
1,5 dl Supernature rå kakao
3 ss Superanture Matcha
3 ss Cocosa extra virgin kokosolje
1,5 dl kokosmasse
3 dl mandler, økologiske
noen klyper Supernature himalaya salt

Jeg boostet så mine med: (valgfritt)
2 ss Supernature Pure Lecithin
2 ss Supernature hampprotein (kan bruke erte- eller risprotein)

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og bare kjør til du har en jevn fin masse. Så lager du kuler eller bars. Bars – flat ut deigen på en fjøl eller stekeplate, dryss på matchapulver, kjøl så ned før du skjærer opp bitene, 1 time i kjøleskap eller 30 min i fryser. Pakkes gjerne inn i bakepapir.

De kan så oppbevares i kjøleskap. De kan også fryses, men jeg tror disse har en veldig ok holdbarhet så de er nok spist opp innen den tid!

Jeg har vært fan av matcha i 7-8 år, mens det er først nå det siste året det virkelig har fått stor populæritet her i Norge. Matcha kan brukes i så mangt foruten å lage disse kulene, te eller matcha latte. Det er enkelt å ha i smoothies, iskrem og mye annet godt! Bare bruk fantasien og matgleden din! 

Matcha Tea

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.