Meditasjon for å roe hjerte

meditasjon yoga Jun 19, 2018

Jeg har lyst til å starte å dele mer yoga og meditasjon med dere. I dag skal dere derfor få en enkel og god meditasjon som dere kan bruke gjerne på kveldstid for å roe ned, eller når som helst. Denne meditasjonen gjør det enklere å roe ned, få klarhet og ikke minst bli mer hjertestyrt. Sliter du også i dine forhold og relasjoner, er denne anbefalt å prøve, gjerne over tid!

Dette er en populær kundalini yoga meditasjon som er fin også for deg som er helt ny på meditasjon. Du kan gjøre den daglig i 40 dager for å få full effekt.

Stilling: Sitt i en enkel pose, med en lett nakkelås, det vi si sitt med rett rygg og skyv haken litt inn. Sett venstre hånd , på tvers over midten av brystet på hjertet. Håndflaten er flat mot brystet, og fingrene er parallelle med bakken og peker mot høyre.

Mudra: Gjør Gyan Mudra med høyre hånd (ta på tuppen av pekefingeren med tommelen). Løft høyre hånd opp til høyre side som om du gir et løfte. Palmen vender fremover, de tre fingrene som er igjen på hånden,  peker opp.Albuen er avslappet nær siden med underarmen vinkelrett på bakken.

Drishti: Jeg liker å lukke øyene under meditasjonen, men du kan også ha de litt åpne 1/10 del.

Pust: Inhalere sakte og dypt gjennom begge neseborene. Deretter holder du  pusten inn og løft brystet. Hold det så lenge som mulig. Så pust ut jevnt, gradvis og helt. Når pusten er helt ute, lås pusten ut så lenge som mulig.

Konsentrere seg om pustens flyt. Hver tilstede i hvert eneste pust!

Avslutning: pust inn og pust ut sterkt 3 ganger. Slappe så helt av og bare senk hendene dine og mediter.

Den venstre håndflaten er plassert på ditt hjertesenter og skaper en dyp stillhet i deg. Den høyre hånden er plassert i en mottakelig, avslappet mudra som gir ro. I yoga mener vi som oftest når vi sier legg hånden på eller over hjerte ikke ditt fysiske hjerte, men hjerte chakra som er midt på brystet og ikke litt til venstre.

Emosjonelt kan denne meditasjonen gi klarhet i dine relasjoner, til deg selv og andre. Hvis du er opprørt på jobb eller i et personlig forhold, sett deg gjerne i denne meditasjonen i 3 til 15 minutter før du bestemmer deg for hvordan hva du skal gjøre. Da kan du handle ut fra en mer nøytral og hjertestyrt handling .

Fysisk og energetisk styrker denne meditasjonen lungene og hjertet.
Jeg er selv så glad i denne meditasjonen og bruker den mye på mine timer. De fleste av oss har godt av å lande mer i vårt hjerte og få roet ned. Prøv selv og gi meg gjerne en tilbakemelding.

Spill gjerne litt rolig yogamusikk når du gjør meditasjonen. Du finner mange fine sanger på min spilleliste på spotify: Kundalini meditation class

Som sagt så ønsker jeg å dele mer om yoga og meditasjon fremover, så om du liker det og vil ha mer, så blir jeg veldig glad for tilbakemelding. Og gjerne tema om du har noen ønsker å få verktøy på!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.