Middelhalvsinspirert kikert- & grønnsakspanne

Kom hjem fra Hellas i går, og jeg blir jo veldig inspirert til å lage nye ting når jeg kommer hjem fra mine retreater. I dag har jeg derfor laget en panne/gryte med masse deilige gode grønnsaker, krydder og kikerter med middelhavssmak! Jeg synes den ble så god at jeg vil dele den med dere!

1 pakke kikerter, go green
1/2 grønn squash
1 rød paprika
3-5 fedd hvitløk
1/2 rød løk
ca 1/4 blomkål, skjært i små «topper»
en god håndfull ferske krydderblader – timian, persille og oregano og basilikum
1 ts tamari
1 ts eplesidereddik
1/4 ts spisskumin pulver
Salt & Pepper etter smak (Jeg bruker herbamare  urtesalt fra vogel)
1 – 1,5 dl hakkede tomater (go green, øko)
3 håndfuller fersk spinat
Cocosa kokosolje
Olivenolje, kaldpresset eller ghee (klarnet smør)

 
Jeg starter med å smelte kokosolje i gryten, så har jeg i hvitløk og løk, surrer det litt og har så i squash, paprika, og lar det surre litt til, med salt, pepper og spisskumin, eplesidereddik og tamari. Jeg henter ferske urter fra mine verandakasser nå som det fortsatt er en flik av sommeren igjen, og er raus! Har så krydderurtene i sammen med blomkål i. Lar det igjen stå litt. Har så i ferske spinatblader og hakkede tomater og rører det godt inn og lar det igjen stå noen minutter til. Det er ikke veldig mye tomat i, bare sånn at den blir rikere på smaken og ikke tørr. Jeg hadde så i ghee/klarnet smør 1 ss, men ha gjerne olivenolje på om du vil ha den vegansk.
Er helt sikker på at det hadde vært veldig godt med aubergine i denne også!

Dette er nam som middag eller lunsj med en enkel salat ved siden av. Jeg spiser jo ikke bare plantebasert, men når jeg har fisk/kylling eller kjøtt, så blander jeg ikke inn andre proteintyper eller stivelse. Unntaket er selvsagt om jeg har en større middag og lager masse mat som jeg elsker å gjøre, så kan folk forsyne seg selv!

Belgfruker er supersunn mat som vi burde spise enda mer av her til lands. Det er god mat som smaker og metter godt. Spesielt rik på fiber som er god prebiotika (mat) til våre gode tarmbakterier, og senker vår glykemiske indeks/blodsukker. Trykk her for å høre litt mer om dette og finn 3 andre matplanter som også er supersunn for fordøyelsen din og er smart å spise mye av om du har lekk tarm. Alle av disse spiser jeg mye av!

IMG_1441

TIPS!
I stedet for å kjøpe ferdig kokte kikerter, kjøp økologiske tørre og bløtegg de i 12 -24 timer og kok de ca halvannen time. Du kan gjerne fryse så du har klart til senere bruk.

Håper du liker den, gjerne del i vei!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.