Raw Indisk Curry, perfekt sommermat!

glutenfri middag rawfood Jun 28, 2018

Jeg nyter helt klart mer rawfood sommerstid, og min raw indiske curry er så god at jeg gjerne lager den når jeg har venner på lunsj eller middag, og på mine retreater. Som en god curry er det mye krydder og spennende smaker i denne oppskriften. Håper du vil prøve deg på denne,  og jeg gir deg 2 versjoner. Jeg liker helt klart best den med syrnet kokosmelk, den gir en ekstra dimensjon, men ingen har klaget på den med cashewnøtter og litt avokado i heller. Så velg den som passer deg best!

Har du en god karriblanding i skapet ditt, kan du gjerne bruke det i stedet for noen av krydderne som er nevnt i oppskriften (korianderpulver, gurkemeie, spisskummen).

RAW CURRY, 2-3 porsjoner
1/4 rød løk, i små terninger
1 håndfull aspargesbønner, kuttes
1/2 squash, i terninger
1 stor gulrot, skjæres i terninger eller skjær lange strimler med potetskreller/ostehøvel
1 liten rød paprika, kuttes i terninger

Currysausen:
2 dl syrnet kokosmelk, trykk her for hvordan du lager det
1 dl cashewnøtter, bløtlagt
2 ss lime, saften
2 ss olivenolje
1 ts kokossirup
2 cm fersk ingefær, rasp og klem ut saften
1/2 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
1 ts korianderpulver (ev. frø som du knuser)
¼–1/2 rød fersk chili (ettersom hvor sterk du ønsker den)
1/6 ts himalayasalt
1/2 fedd hvitløk
1 ss tamari
1 håndfull fersk koriander

Ha ingrediensene i en blender og kjør til du får en fin, kremete masse. Bland sammen med de oppkuttede grønnsakene, og server.
Synes du ikke sausen ble tykk nok, tilsett litt mer nøtter eller litt avokado.

Lager du ikke syrnet kokosmelk, så erstatt da med å doble cashewnøtter til 2 dl og ca 1,5 dl med tykk kokosmelk. Evt ha i litt avokado (ikke for mye).

Smaker nydelig servert sammen med blomkål- eller gulrotris, og toppet med spiremix. Gir deg oppskriften på spiremix straks her på bloggen, men den står også i boken min, Rawfood, det gjør også blomkålsrisen.

IMG_1697

Her er det Gunn-Turi (damen bak cafen Blendedfoods) som har laget min indiske curry. Hadde henne med som kokk på Mariegården i mai. Stikk en tur innom Blended på Majorstuen, hun lager såååå god og nam rawfood! Du finner cafen inne på COre Balance i i Rosenborggata 9A!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.