Rawfood, en kilde til nytelse og god helse

Jeg ble heltent på rawfood da jeg var på en rawfood retreat for mange år siden, jeg ble så overrasket over hvor smakfull og spennende maten var i tillegg til at den var sunn. Jeg, jeg ble jo så begeistret over både smaken og effekten at jeg dro hjem og spiste kun ren rawfood i 3 måneder, for å prøve ut. Og fortsatte med mye rawfood i kostholdet mitt siden da. 

Jeg dro etterhvert til USA for å bli rawfood kokk og skrev så boken Rawfood. Så ja, dere skjønner jeg ble ganske så heltent! 

Nå spiser jeg imidlertid ikke bare rawfood, og heller ikke bare vegansk mat. Jeg liker variasjon i kostholdet mitt og mener at kokt og varmebehandlet mat har også en plass i kostholdet. Kokt mat roer ofte ned nervesystemet ( i følge ayurveda), og mitt nervesystem trenger helt klart å roe seg ned i blant! 

Her er måter jeg har inkludert rawfood i det daglige kostholdet mitt som kan gi deg litt tips:

  • Juicing, gjerne grønne juicer, med lite eller ingen frukt i, eller helt ren stangsellerijuice.
  • Smoothiebolle eller chiagrøt til frokost, frokosten min er som regel raw! 
  • Gjerne salater og her kan jeg ha litt varme innslag som stekt shitake sopp
  • Gode raw dressinger til salaten, de er supergode
  • Fermentert mat er jo ofte rawfood, full av enzymer. Så surkål eller kimchi osv
  • Spirer er en fin måte å få enzymrik mat i seg
  • Energikuler, laget på nøtter, frø og tørket frukt

Nå er rawfood langt mer enn dette, og du kan lage så mye spennende og godt. Både pizza, "sushirolls", knekkebrød, currys osv kan du fint lage og i boken min Rawfood er full av disse oppskriftene! Mange av disse er virkelig enkle å lage, og ikke minst gøy. 

Rawfood passer jo virkelig sommerhalvåret, vi har både tilgang da til ferskere og mer kortreist grønnsaker i overflod! 

Det er mange grunner til å spise mer rawfood, og noe av det viktigste er at den der full av supersunne enzymer og næringsstoffer, altså kroppens byggeklosser. Enzymer hjelper blant annet kroppen i å ta opp og bryte ned mat og næringsstoffer. Den har også livskraften til matplanten inntakt i seg. 

Rawfood er super antiinflammatorisk mat. Det var noe av det jeg virkelig kjente med når jeg startet å virkelig prøve ut rawfood. Og kronisk betennelse er jo "roten til alt vondt" med helsen vår.

Rawfood er også "beautyfood", det gir deg glødende hud og klare øyne, den gir deg også energi og mer velvære. Virkelig vitaliserende mat som er verd å inkludere i kostholdet ditt!

Jeg kan også anbefale rawfood som detoxmat. På alle mine detoxer er det mye rawfood. Det var også slik jeg kom bort i rawfood - lenge før vi hadde så fancy navn på det. 

Jeg har laget en livesending på facebook om rawfood, den kan du se HER

Her på bloggen min har du mange gode rawfood retter innen mange kategorier du kan prøve deg på! Trykk HER

Boken min rawfood er jeg superstolt av, den holder tidens tann og kan hjelpe deg i gang. Her får du også guider til råvarer, utstyr og alt annet du trenger for å komme deg i gang. I boken finner du også en 3 dagers detox plan! Her kan du bestille den om du vil, trykk HER

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.