Supergode pannekaker, uten gluten og melk!

glutenfri middag Aug 13, 2018

I mange år spiste ikke jeg pannekaker, det var liksom ikke noe som fantes på menyen min. Rett og slett fordi jeg ikke fordøyer melk eller gluten. Gleden er derfor stor nå som vi de siste årene har fått så utrolig mange gode alternative matvarer så man kan lage vel så gode og sunnere pannekaker og andre matretter.

De superpopulære bananpannkakene, er noe jeg liker godt, men min mage er svært lite glad i frukt og spesielt banan, så det går under utskeielser å lage i mitt hjem. Men å lage tradisjonelle pannekaker med andre og glutenfrie meltyper går fint. I dag får du den pannekakeoppskiften jeg er mest fornøyd med om dagen.  Og selvfølgelig er det en ekstra fryd om du kan ha på nyrørte bær, som blåbær som er regnet som supermat! Jeg er veldig glad i å bare ha på økologisk smør… Noe jeg skeier ut med av og til! Ghee (klarnet smør),  tåler jeg mye bedre.  Men synes det er perfekt å steke i, men ikke å spise på andre måter som på pannekakene. Ghee er uten melkeproteinet som jeg ikke fordøyer.

Bokhvetepannekaker, nok til 5 pannekaker (1-2 porsjoner)
3 dl mandelmelk, usøtet (kan bruke andre typer plantemelk også)
1 egg
ca 1 dl bokhvetemel
ca 0,5 dl Cocosa kokosmel
2 klyper Supernature Himalaya salt (eller havsalt)
5 dr Cocosa stevia med vaniljesmak (eller dæsj honning/kokossukker og 2 klyper vaniljepulver)
1 ss ghee, klarnet smør ( kan erstattes med kokosolje eller smeltet smør)
Visp eggene og mandelmelken sammen først i en bolle, så har du visper du inn melet og de andre ingrediensene, inkludert 1 ss ghee.  La så røren stå 15-20 minutter å svelle før du steker. Jeg steker mine pannekaker i kokosolje og gjerne bittelitt ghee i, om jeg har!
Stek på middels varme!

Den er en kjent sak at den første pannekaken sjelden blir så bra, så ikke sikkert du har gjort noe feil om den første ikke ble perfekt!

JMN_7903

Her er en raw bringebærsyltetøy oppskrift som vil være god, og her kan du erstatte bringebærene, med andre gode bær, som blåbær eller solbær!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.