Verdens beste Yoghurt, med blåbær & plantebasert!

Inneholder produktlinker:

Vet mange av dere har spurt om oppskriften på denne, enten via instagram eller når den har blitt servert på diverse eventer og retreater i sommer. Den tilhører fermenteringskurset, men i dag deler jeg den med dere alle.

Du kan erstatte blåbærene med nesten hva du vil av andre bær eller frukt. Men smak deg til, og dette er en ca. oppskrift!

Blåbær Yoghurt laget på nøtter
2,5 dl cashewnøtter eller makademianøtter (bløtlagt først i ca 2-3 timer)
1,5 dl kokosmelk
ca 1 ts sitron juice (ferskpresset)
2 kapsler probiotika, Super 8
1 klype Supernature himalaya salt
¼ ts ekte vaniljepulver

1 ss FOS (FOS – prebiotika som er søtt fås kjøpt i helsekost)
2 dl frosne blåbær
1 daddel

Nøttene må bløtlegges først i 2-3 timer, skyll så nøttene før bruk. Blend så alle ingrediensene til en fin og jevn blanding. Ha det så over i et glass, ikke fyll det mer enn ¾ del av glasset, da den vil ese litt. Ha på et lokk som du ikke skrur igjen helt, ellet et kjøkkenhåndkle. Skal stå litt varmt, gjerne på badet fra 8 – 16 timer, ettersom temperatur. Pakkes inn i pledd/dyne. Du kan smake litt underveis for å sjekke om du synes det er ferdig (syrlig yoghurt smak) Husk å vær forsiktig med å bare bruke ren skje! Når den er ferdig kan den oppbevares i kjøleskap i ca 4 dager.

Den er supergod til granola, eller spiret musli. Eller bare nyt den som den er, strø gjerne litt nøtter og/eller superfood mix – som kakaobiter, biepollen, gojibær er supert! 

yoghurt

Avokado yoghurt og blåbær yoghurt

Siden sommeren er nå på hell, er det ikke lenge før jeg kjører i gang med matkursene mine, deriblant fermenteringskurs! Så følg med for dato, og meld deg gjerne på nyhetsbrevet mitt for å få tilsendt alle mine kurser og eventer. Du finner et felt her på bloggen hvor du legger igjen din e-post adresse.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.