Dampede spicy blåskjell i kokosmelk

Jeg er litt motsatt av de fleste, i stedet for kanskje å kjøre meatless monday, har jeg noen få dager i uken hvor jeg ikke spiser plantebasert mat. Jeg ønsker fremover å også dele noen oppskrifter som ikke er bare plantebasert. Bloggen min vil jeg jo skal være et sted jeg kan dele fra livet mitt, sånn som det er! Og jeg er jo tross alt en fleksitarianer, ikke veganer. Men plantebasert vil nok være det du finner mest av her og mine oppskrifter vil fortsatt være sunne, uten raffinerte råvarer, gluten og melk og laget fra bunnen av.

Her får du oppskrift på dampede blåskjell som er gluten og melkefri! 
For at det ikke skal bli for kraftig kokosmelksmak, har jeg blandet kokosmelk og Oatly matfløte (havre) sammen. 

1 kg blåskjell
1 stilk stangselleri
1/2 fenikkel
1 gulrot
1/2 rødløk (annen løk går også) 
2 fedd hvitløk
1/4 chilli, rød
1/4 - 1/2 sitron (lime går også) 
ingefær, passe bit
250 ml kokosmelk
250 ml Oatly matfløte
Himalayasalt (eller hav-) og pepper, nykvernet
1 ss Cocosa kokosolje
koriander, fersk krydderurt


Skyll blåskjellene godt, og kast de som er knust eller de som er åpen, men ikke vil lukke seg om du trykker på de. 
Hakk opp grønnsakene (spar ingefær og sitron til senere) og surr grønnsakene i en kjele med litt kokosolje i. Jeg har i salt og pepper nå og en bitteliten skvis med sitron. Når du har surret de i ca 5-8 min, tar du i blåskjellene og damper de (samme kjele). Jeg heller i melken fra kokos og havre, og har på lokk. Så står de å damper til alle skjellene har åpnet seg på vid gap. Det tar ikke mange minuttene. Så har jeg i mens raspet ingefær på fin rasp, så klemmer jeg ut juicen av den, over blåskjellene og sausen. Det samme gjør jeg med sitronen. Til slutt har jeg hakket fersk korinader blader på toppen og de er klare til å serveres. 

Kast blåskjell som ikke har åpnet seg under dampingen. 

Dette er virkelig godt, og jeg elsker både blåskjellene i denne spicy suppen, som er vel så godt vinterstid som sommerstid! 

Visste du at de beste blåskjellene år du vinterstid? Da er det mer saftig og fyldig! 


Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.