Gulrothummus – God vintermat som er proteinrik og passer til det meste!

Jeg har helt siden i sommer ofte tenkt på at jeg skal lage en god gulrothummus etter inspirasjon fra Mariagården, men helt til nå har det bare blitt med tanken. Endelig tok jeg fatt i forrige uke, og det angrer jeg ikke på. Denne kan du lage i flere versjoner.

Hvite bønner er en god måte å få inn protein om du spiser mye plantebasert mat! Men du kan fint lage oppskriften uten bønnene. Jeg laget en versjon hvor jeg rett og slett glemte å ha i tahini, og det smake også veldig godt.

Jeg har prøvd denne oppskriften med både å koke gulrøttene og bake de i steikovn. Sistnevnte ble helt klart vinneren for meg. Men har du kokte gulrøtter som middagsrester er dette et godt alternativ. Fordi alle versjonene var gode, men noen bare ekstra gode!

Et annet tips er også å bare spise gulrøttene som de er bakte, de smaker helt himmelsk!!!
Jeg er også ganske så sikker på at du kan fint erstatte dette med både søtpotet og flaskegresskar, så har du rester – go for it og lek deg frem til mange gode variasjoner av denne –  ut fra hva du har på kjøkkenet og hva smaken begjærer.

Gulrot Hummus

4-5 gulrøtter
400 gram hvite bønner
4 ss olivenolje/kokosolje
1 ts paprikapulver
2 ts spisskumin
1 ts gurkemeie
1-2 hvitløkfedd
½ fersk rød chili
2 ss sitronjuice/fersk
¼ ts pepper
½ ts himalaya salt
1 håndfull fersk koriander
1.5 ss tahini (sesampasta)

  • Forvarm stekeovnen til 180 °C
  • vask gulrøttene og del dem grovt opp. Finhakk chili og hvitløk.
  • Legg gulrotbitene på bakepapir på et stekebrett. Fordel chili, hvitløk og krydder over. Drypp olje eller kokosolje over.
  • Bak gulrøttene midt i stekeovnen i 40-45 minutter, eller til gulrøttene er helt møre og har fått en fin, gyllen farge.
  • Flytt alt over i en food prosessor sammen med hvite bønner, tahini og litt sitronsaft. Kjør maskinen til massen er helt glatt.
  • Hell mosen over i en skål og smak til med salt og pepper og eventuelt mer sitronsaft. Juster konsistensen med litt vann om nødvendig.

Denne retten passer til så mye. Du kan sette frem på lørdagskvelden som en dipp til oppkuttede grønnskaker eller litt mer rampete tortilla chips (kan lages til og med i raw versjon). Den er god til salater eller som sideretter til det meste du serverer og gir en god herlig farge klatt til maten. Vinterstid trenger vi mat som er nærende og også mer varm mat, og denne som er full av krydder og urter som gir varme og øker sirkulasjon som gurkemeie, hvitløk og chili.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.