Matcha Ketosmoothie

Nå som det er vinter er det fint å få i seg noe som gir litt energi og fokus, og det kan matcha gi deg. Matcha er en type grønne teblader som er skånsomt tørket, malt og pulverisert. Den er full av antioksidanter, men også en super aminosyre som heter
L-theanine, som gir en rolig, fokusert energi. Zen buddist monkene har drukket matcha før meditasjon i snart 1000 år.

L-theanine, en aminosyre nødvendig i produksjonen av  dopamin og serotonin og som også kan virke avslappende ved å øke mengden alfabølger i hjernen vår og gjør at koffeinnivået i matcha har en mer balanserende effekt på oss. 

Matcha kan altså gi både en stimulerende og beroligende effekt og hva er bedre enn å nyte en god smoothie til frokost som metter og har denne effekten? 

I denne smoothien kan du velge mellom blomkål eller kald (kokt) potet. Sistnevnte er nemlig veldig bra for oss og de gode bakteriene våre når den nytes kald og har ikke rask stigning på blodsukkeret. 

Matcha Keto Smoothie:
2,5 dl kokosmelk, tykk type
1 dl plantemelk, usøtet
1,5 dl frossen blomkål eller 1 kald (kokt) potet.
1/4 avokado
1 god neve spinat
1 stor ts matcha pulver
1 ss Pure Proteinmix 
stevia etter ønsket mengde (eller 1/2 -1 daddel om ikke keto)
1 liten klype himalaya/havsalt

Topp smoothien med masse herlig og nærende topping. Jeg elsker bipollen, hampfrø, kakaobiter og kokosflak - men slipp fantasien din løs ;) 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.