Nydelige kokosflarn til jul

bakverk dessert glutenfri Dec 20, 2020

Her skal du få en julekake oppskrift av meg, nemlig kokosflarn. De ble kjempegode og så enkle å lage, pluss at det tar ikke lange tiden. Disse kokosflarne blir litt mer gyldne enn vanlig da sirupen i oppskriften er gylden. For enkelhets skyld tok jeg bare en økologisk mørk sjokolade å smeltet, du vet en touch av sjokolade blir sjeldent feil... Men jeg kunne fint ha laget min egen hjemmelaget raw sjokolade, trykk her for oppskrift.


2,5 dl kokosmasse
1 ts bakepulver
3 ss mandelmel (alternativt kokosmel)
3 ss smeltet smør (vegansk) 
1 egg
1/2 dl kokossirup eller lønnesirup.

Slik gjør du:

Bland sammen de tørre ingrediensene, først. Smelt smøret og rør over sammen med sirupen og egget. Bland raskt sammen. 

Bruk en spiseskje til å fordele deigen i små hauger på et bakebrett dekket med bakepapir. Trykk de lett ned slik at de blir runde Det går ca 2/3 ss per flarn.

Stekes på 170 grader varmluft i 6-9 minutt  i forvarmet ovn. Hold godt øye med, de blir fort overstekte. De er ferdige når de har gyldne kanter. 

La de hvile en liten stund på bakeplaten før du flytter de over på rist, de er myke først, men blir så litt mer sprø.

Når de er helt avkjølte kan du ha litt smeltet mørk sjokolade på La sjokoladen stivne før du legger kjeksene i tett kakeboks for oppbevaring.


Hvordan smelte sjokolade
Tryggeste måten er i vannbad. Sjokolade skal ikke utsettes for direkte kontakt med varmekilden, men smeltes i vannbad. Fyll en kjele med  en 1/3 vann og bruk en stålbolle stor nok til at den kan «henge» inni kjelen. Varm vannet til like under kokepunktet. Ha finhakket sjokolade i bollen og plasser den oppi kjelen. Den mørke sjokoladen jeg hadde valgt var såpass tykk at jeg hadde i litt kokosolje, da ble den lettere å jobbe med. 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.