Nyt en skikkelig nam «no-bake» kake – Peanøtt og sjokoladekake, ren plantebasert uten gluten, sukker og melk!

På lørdag var jeg i farten hele dagen og skulle i selskap på kvelden hvor jeg hadde lovet å ta med en sunn kake. Så i all hast smekket jeg i hop en peanøtt og sjokoladekake jeg ble inspirert av via instagram på Naturally Sassy sin konto. På 45 min var den ferdig og i full fart snappet jeg et bilde å la ut på instagram før jeg hastet avgårde til selskap. Flere, både via instagram og i selskapet, spurte etter oppskrift og som lovet – her er den!

Men dette blir litt sånn ca da jeg som sagt gjorde dette i full fart! Jeg kan ikke kalle kaken rawfood, men den er nesten helt rå. Jeg brukte nemlig havregryn og peanøttsmør som ikke går under betegnelsen rawfood. Men den er glutenfri, med smarte sukker-alternativer og mye supermat, så dette duger i mine øyne!

Her har du oppskriften:

Bunnen:
2,5 dl havregryn
1,5 dl Cocosa kokosmel
2,5 dl dadler, myk/bløt type, hvis ikke må de bløtlegges noen timer(husk ta ut kjernen)
1,5 dl paranøtter
4 ss strøken Supernature kakaopulver
1 ss Cocosa kokosolje, Extra virgin
1/2 ts Supernature himalaya salt

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du har en jevn fin masse. Bruk en springform (vanlig størrelse), kle gjerne bunnen inn i bakepapir. Klem så massen ned i formen, sett den så til kjøling og lag nå neste lag.

Peanøttfyll:
1 glass peanøttsmør, økologisk type 340 ml (får på de fleste dagligvarebutikker)
3 dl mandelmelk
1 dl dadler, myk/bløt type
2 – 3 ss honning, helst kaldslynget  (smak deg frem, men husk du skal ha nytt lag med sjokoladefyll som er søt)
1 ss Cocosa kokosolje, kaldpresset

Ha alle ingrediensene i en kraftig blender og kjør den til du har en fin og jevn blanding. Kjør gjerne på lav til middels styrke på motoren så den ikke stopper. Du må kanskje stoppe opp av og til og hjelpe litt til med å røre rundt. Går ikke det da, ha i litt mer mandelmelk. Hell så dette i kakeformen og sett til kjøling, helst i fryser og lag så neste lag.

Sjokoladefyll:
1 1/2 – 2  avokado, (ettersom størrelse) skjæres i biter
1 banan
1/2 dl honning (eller mer etter smak og behag)
2 ss Cocosa kokosolje, kaldpresset
2 ss Supernature Rice Bran (valgfritt)
1/2 ts vaniljepulver
2 klyper Supernature himalayasalt
3 ss Supernature kakaopulver

Ha alle ingrediensene, utenom kakaopulveret i en foodprosessor og kjør til du har en jevn kremete masse. Ha så i kakaopulveret og kjør til pulveret er blandet godt inn i massen. Hell sjokoladefyllet på toppen i kakeformen nå og sett kaken til kjøling, helst fryseren 30 – 60 min. Doble tiden om du setter den i kjøleskapet.

Så topper du kaken med å hakkede salte peanøtter og dryss på kaken – Voila!

Psst!
Dette er en mektig kake, så de fleste klarer seg med et lite stykke.

Tips! Bor du alene og ikke vil ha en stor kake stående kan du lage den i muffinsformer og sett i fryseren. Så kan du ta frem porsjoner ettersom lysten eller gjester kommer ;)

NYT!!!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.