Rå sjokolademousse - enkelt, men rågod dessert

dessert rawfood Jul 13, 2020

I dag deler jeg med deg en gammel klassisker inne rawfood desserter, nemlig sjokolademousse. Jeg mener at dette var den første dessertoppskriften jeg lagde og den er jeg fortsatt strålende fornøyd med. 


Jeg er på ferie i min barndomsby, Bodø, hjemme hos min mor. Forrige uke samlet jeg et par venninner på middag med mamma da jeg liker så godt å lage mat når jeg har ferie. Har litt ekstra tid til å kose meg med å lage maten. Jeg elsker å mikse matstiler, altså jeg serverte til hovedrett kveite (her i nord er fisken ekstra god og fersk), på en grønnsaksseng, stekte asparges men droppet potetene (det gjør jeg stort sett). For å balansere smakene hadde jeg litt stekt bacon i terninger så en litt syrlig, sterk, men søt rawfooddressing som fungerte som saus - nemlig mangodressing (fra boken min "Rawfood"). Det funket sååååå bra, og jeg det ble en skikkelig god middag. Så miks i vei, la matgleden ta over... Om du vil ha oppskriften på selve middagen så gi meg et pip så skal jeg få lagt den også ut på bloggen. 

Men nå tilbake til sjokolademoussen...
Den er veldig god sammen med bær eller frukt og vaniljesaus. I dette tilfellet kjøpte jeg norske gode jordbær selvfølgelig nå som de er endelig i sesong. Jeg tørr å påstå at desserten og hele middagen ble populær og vel mottatt. Ofte lager jeg min egen raw vaniljesaus, men jeg gjorde det ekstra enkelt med å kjøpe en oatly vaniljesaus. Luksus at man kan kjøpe melkefrie produkter som smaker ok i dag. 

Her er oppskriften...

Trines rå sjokolademousse (2-4 porsjoner)
2 avokado, modne
en drøy 1/2 dl kokossirup eller myke dadler (gjerne blande litt) smak deg frem
2 ss Cocosa extra virgin kokosolje
1 ss eplesidereddik
1/2 ts balsamicoeddik 
1/2 ts ekte rå vaniljepulver, helios har en god
1-23 par klyper Supernature himalaya salt, eller havsalt (husk uraffinert)
3-4 ss Supernature rå kakaopulver

Ha alle ingrediensene, unntatt kakao, i en foodprosessor (med s-blad), kjør til du har en kremete masse som er helt jevn og ingen "klumper". Ha så i kakaopulveret, kjør maskinen igjen og smak så til med evt mer søtt. 
Settes så kaldt, enten 20 min i fryser eller 40 min i kjøleskap. 

Kanskje litt rart å ha i eplesidereddik og balsamico, men det er for å balansere smaken og ta vekk avokadosmaken.

Foruten om vaniljesaus og jordbær drysset jeg på kakaobiter og ristede kokosflak.

Denne oppskriften og mange andre gode rawfoodoppskrifter finner du i boken min "Rawfood", den kan du kjøpe her. Rawfood er virkelig den perfekte sommermaten å spise mer av!

ps - denne kan fint brukes som sjokoladepålegg ;) 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.