Rå sjokolade oppskrift, godteri og helsekost på en og samme tid!

Det er alltid en god unnskyldning for å nyte god sjokolade, spesielt om den også er sunn for deg. Og i dag er min å ta den med på skitur! Jeg liker å fylle min rå sjokolade med nøtter, spesielt hasselnøtter, bær og kakaobiter. Du kan bruke både frosne og ferske bær, eller tørkede bær. Men bruker du de to første kan du ikke vente så lenge med å spise sjokoladen opp. Det burde ikke by på problemer! 

Rå sjokolade er naturens antidepressiva, så synes du vinteren er litt mørk og tung, ja, så er det bare å trylle frem rå sjokolade. Det booster hjernen, humøret og dine kognitive evner. Rå kakao inneholder et spennende stoff som heter anandamide og kalles "bliss molecule" (lykke-molekylet) . Anandamide er fra sanskritt og betyr faktisk "gudommelig glede". Rå kakao er også utrolig rik på antioksidanter. Mineraler som magnesium er også verd å nevne og bitterstoffer som er gunstige for fordøyelsen og sirkulasjonen. Mye av dette forsvinner når du varmer opp kakao, så det er viktig at du bruker rå kakaoprodukter og at du ikke bruker for høy varme når du lager sjokoladen. 

Rå-god tursjokolade

3 dl Supernature kakaomasse
2,5 dl Supernature kakaosmør
0,6 dl flytende kokossirup eller lønnesirup, honning 
2 ss Supernature Pure Lecithin
½ ts rå vaniljepulver
¼ ts Supernature himalaya salt
50 ml tykk kokosmelk 

Fremgangsmåte:
Du kan rive eller skjære kakaosmøret og kakaomassen, ellers tar det mye lengre tid når det skal smeltes. Jeg bruker også ofte food prosessoren min for å hakke det opp (men først grovhakk da med kniv). Det vanligste har vært å smelte kakaosmøret og kakaomassen i et vannbad, men jeg liker best å bare sette det i en bolle og så inn i stekeovenen på laveste temperatur, 50 grader, så døren litt på gløtt. Har du den nemlig et et vannbad, kan du fort søle litt vann på sjokoladen og da blir den misfarget.  Når alt er smeltet tilsetter du de resterende ingredienser, rører det godt inn.

Jeg bruker flytende søtning fordi om du bruker kokossukker så vil det falle til bunnen, og ikke bli helt jevnt fordelt. 

Ta en stor form, kan være brødform eller ildfast form, bare være stor nok til at du ikke trenger å helle mer opp en ca1 cm sånn cirka, ellers blir sjokoladen for tykk. Ha så bakepapir i formen og hell så sjokolade, ikke lag høyere enn 1 til 1 1/2 cm. Dryss i nøtter, bær og annet godt. 
Jeg elsker kakaobiter, gojibær, blåbær og hasselnøtter! Bipollen er også veldig godt.

Settes til kjøling i 30 min i fryser eller 1 time i kjøleskap. 

Velg kvalitet. Supernature bruker Criollo-bønnen som er minimalt bearbeidet for å ivareta næringsstoffene som naturlig finnes i kakaoen. Her jukses det ofte nemlig, da det er krever mye av de som produserer for å unngå for høy varme som er viktig for å ivareta de helt spesielle egenskapene som rå kakao byr på! 

Vil du motta mine nyhetsbrev, trykk HER

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.