Raw Marsipan, Julegodis

plantebasert rawfood snacks Dec 13, 2018

Marsipan hører jo julen til, og er en favoritt hos de fleste, både store og små. Vanlig kjøpemarsipanen bør unngås på grunn av blant annet sitt høye innhold av raffinert sukker, men denne hjemmelagde supersunne marsipanen dere får oppskrift på her kan nytes med god samvittighet. 

    NB! Inneholder annonselinker!

Det beste er å lage julegoderiet selv og marsipan er takknemlig enkelt å lage. Takket være bedre søtning, mandlene og det gode kokos- og kakaofettet er denne marsipanen en sunn godsak. Mandler er blant annet rike på B-vitaminer, E-vitamin, sink, magnesium, jern og fosfor - og sunt fett!

Raw Julemarsipan 
3 dl mandler, økologisk 
1/2 ts ekte vaniljepulver  (kjøpes i helsekost/soma)
6 - 8 dadler uten kjerne, og myke!
1-2 ts honning eller kokossirup/kokossukker
2 ss Supernature kakaosmør, smeltes
1-2 ss Cocosa Extra Virgin kokosfett
20 dråper Premium Bitter urt (Bitterstern går også)


Tips. I stedet for bitterurt kan du prøve deg på denne versjonen, en litt krydret marsipan -  Litt kanel og ingefær, og en tanke muskatt og nellik 

Mørk sjokolade
Smelt mørk sjokolade eller lag din egen:

Fremgangsmåte:
Ha mandlene som de er i en foodprossesor og kjør de til de er finmalt, ha så i alle de andre ingrediensene og kjør maskinen en stund, til du ser at alt er godt blandet og blitt en jevn og fin masse. Men ikke la maskinen bli for varm!

Ta ut massen og lag kuler eller andre former du ønsker. Kjøl de de litt ned før du dypper de i sjokolade, 2-3 ganger.

Sjokoladetrekk:
3 dl Supernature kakaomasse
2,5 dl Supernature kakaosmør
0,6 dl flytende kokossirup eller lønnesirup
2 ss Supernature Pure Lecithin (kan sløyfes, men sjokoladen blir bedre med)
½ ts ekte vaniljepulver
¼ ts Supernature himalaya salt, eller annen uraffinert salt

Fremgangsmåte:
Smelt kakaosmøret og kakaomassen i et vannbad. Når alt er smeltet tilsetter du de resterende ingredienser, rører det godt inn. La sjokoladen nå avkjøle seg litt før du dypper sjokoladen, ca 5-10 minutter.

For å dyppe marsipan:  Regn med å dypp 2- 3 ganger. Imellom dyppene oppbevar det du har dyppet kjølig, enten i kjøleskap eller en raskt tur inn i fryseren på bakepapir. Et tips er å la den stå litt før du dypper, så den ikke er tynnflytende. Det kan hende du må smelte sjokoladen i vannbad om den har stivnet litt. Bruk gjerne 2 gafler når du dypper marsipankulen, og la det renne litt av før du setter den ned.

Settes kaldt, mellom hvert dypp, gjerne i fryser 5 min. 

Tips!
Kjøp økologiske mandler, så du ser er litt mørke. Og unngå helst de mandlene som ligger åpent i grøntavdelingen i matbutikkene. De blir veldig tørre, og da mister de smak! 
Oppbevar gjerne nøtter i kjøleskapet ditt, da bevares de best! 

Om du vil ha flere oppskrifter så bli med på mitt Online Julegodis kurs, det ligger ut til en veldig fin lanseringspris! Og her er oppskriftene filmet! 
Trykk her for mer info & kjøp! 
Mange av oppskriftene passer ikke bare til jul, men kan brukes hele året! 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.