Verdens sunneste fredagstaco - Rawfood!

Fredagstaco er poppis for oss nordmenn og hva med å oppgradere denne retten til å bli supersunn, men fortsatt god og mettende og plantebasert?
Denne serverer jeg ofte på mine retreater, så har du vært med et sted med meg er det stor sannsynlighet for at du husker denne! Oppskriften har vært etterspurt og her er den endelig!
I stedet for kjøttdeig så bruker du solsikke frø sammen med massevis a godt taco krydder og det vil få en «kjøttlignende» konsistens, du vil bli overrasket! I stedet for taco skjell kan du bruke salatblader, hjertessalat eller isbergsalat kan brukes. Så handler det jo om alt det gode tilbehøret, rømme, salsa, guacamole osv. Her får du oppskriften på mange av mine favoritter, men her kan du være oppfinnsom. Har jeg surkål, trykk her, i kjøleskapet synes jeg det også kan være godt å ha sammen.

Foto: Kristian Tharaldsen Walby

Tacokjøtt, 
3-4 pers.

4 dl solsikkefrø
1/2 ts spisskummen
1 ts (eller mer) cayennepepper
1-2 fedd hvitløk, finhakket.
3 ss tamari
Saften av 1 sitron
En stor neve fersk koriander, finhakket

Pulveriser solsikkefrøene i en kjøkkenmaskin og hell massen over i en bolle.  Tilsett krydderet, hvitløk, tamari og sitron og rør alt inn.  Avslutt med korriander.
La gjerne «frøkjøttet» stå litt til før servering!
Har ganske lang holdbarhet, bortimot en uke.


Raw Taco saus,
 5 dl

ca 1 dl soltørkede tomater,  (om tørre, bløtlagt i 2 timer )
10 cherrytomater, smakfulle og søte
1/2 rød paprika
1 lite fedd hvitløk
1 ss hakket frisk koriander
2–3 ss hakket fersk basilikum
¼ ts spisscumin
¼ fersk chilli
1 knivspiss chilifrø/kayennepulver
2 ss olivenolje
1 daddel
litt himalayasalt

Ha alle ingredienser i en foodprosessor.  Oppbevares kaldt i kjøleskap. Holdbar i cirka en uke. Om du bare er 2 pers, så kan du velge å bare lage halvparten av denne! Men er god som dressing til salat osv!

 

Raw Rømme, 3 dl

2,5 dl cashewnøtter, bløtlagt
1,25 dl vann
0,3 dl sitron, saften
½ ss næringsgjær
½ ts himalayasalt

Blend alle ingrediensene til en jevn og kremete konsistens. Skal ikke være kornete. Oppbevares i kjøleskap. Holdbar i cirka fem dager i kjøleskap.  Om du kan fermentering er denne superfin å syrne og vil bare gjøre den enda mer rømmesmak, men da kan du også droppe næringsgjæret, evt bare ta halvparten, da syrningen i seg selv gir rømmesmaken!

 

Spicy Raw Guacamole

2 store modne avokado, skjæres i terninger
1/2 rødløk, skjæres i terninger
¼-½ rød chilli, finhakkes
1 ss limejuice
1 klyper himalayasalt
1 klyper sort pepper
2 ss koriander

Først tar du avokado sammen med limejuice, salt og pepper og moser det det i en bolle, ikke finmos den helt og la det være igjen litt «klumper». Så har du i de andre ingrediensene og bare blander det lett inn.

Spiremix 4 porsjoner

2-3 del med mungbønne- og grønn linsespirer
4 ss olivenolje
2 ts sitron, saften
1,5 ts tamari
1 klype himalayasalt
4–5 stk. soltørkede tomater, skjæres i små biter
1 klype chili

 

Føl deg også fri til å leke med elementene, bytt og sett sammen som du ønsker og kjenner for. Med det mener jeg at du kan velge å droppe solsikkekjøttet, og gå for den du pleier, men kanskje ta med den melkefrie rømmen, eller noen av tilbehøret? 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.