Hvordan forskjønne deg selv – enkle tips til hvordan du kan inkludere mer næringssrik og antiinflammatorisk mat

Våren er en tid vi liker å fornye oss og i dag får du gode tips om hvordan du enkelt kan tilføre kostholdet ditt masse næringsstoffer som booster og forskjønner deg.

JMN_1071

Foto av meg: Jon Marius Nilsson

1. Supersmoothies – en ypperlig måte å få deg masse nyttige næringstoffer som booster både vitalitet og skjønnhet. Flytende mat/næring tas lettere opp i kroppen. I smoothier kan boltre deg av gode og sunne ingredienser som frukt og spesielt bær som er fulle av antioksidanter og grønnsaker som har langt mer mineraler og fytokjemikalier for kroppen din. Bland gjerne i avokado, mandelmelk, bær og spinat eller grønnkål i en skjønn forening med supermat som goji, kakao og rice bran, som er virkelig på toppen av beautyfood listen.

2. Grønne Juicer –  gå for  juice med  hovedsakelig grønnsaker. Siden juicer ikke har fiberet i seg, så unngå frukt som vil påvirke blodsukkeret i for stor grad. Juice er som ren cellemat som tas fort opp i systemet. Fordøyelsen din for også hvile. Grønnsaksjuice har mye vitaminer og mineraler  som kroppen kan nyttegjøre seg. Grønne grønnsaker er også fulle av klorofyll!! Jeg drikker mye grønnsaksjuice  som er antiinflammatorisk. Supert å juice fersk ingefærrot eller gurkemeie, eller tilsette greens som chlorella eller kamut hvetegress! Har du supermat i, rører du det bare rett i den ferdige juicen.

shutterstock_174456902

3. Fermentert mat, er ekte supermat! Og fermentert mat hjelper fordøyelsen og booster hele deg. Det gir en fin glød i huden og klare øyne! Jeg anbefaler surkål som den viktigste og som gir mest valuta, den er full av både enzymer, næringsstoffer og gode bakterier som styrker fordøyelsen, immunforsvaret og velærefølelsen. Her får du oppskriften til min favoritt surkål

4. Spirer er også supermat! Du finner et godt utvalg av de i dagligvarebutikkene eller du kan enkelt spire mange typer spirer selv. Spirer er rike på enzymer, mineraler, vitaminer, antioksidanter og protein som er lettfordøyelig for kroppen å ta opp. Lag Spiremix eller bare topp salaten eller middagstallerken med ferske spirer. Du kan også juice spirer om du har en slowjuicer!

udoschoice_1120h-640x640

5. Riktig fett! Vi trenger å tilføre kroppen essensielle fettsyrer (omega-3, -6 og -9.) og spesielt omega 3. Det smører hele kroppen innvending og utvendig. Riktig fett gir vakker hud! Kaldpresset kokosolje er også gunstig fett og kan også smøres rett på huden din. Jeg blander den gjerne med litt eteriske olje! Spis mye avokado og nøttter! Og alltid lurt å bruke mye kaldpressede oljer i kostholdet ditt! Udos Choice eller Amanprana Happy delight er to gode alternativer om du vil ha en komplett plantebasert oljeblanding. Vil du spise fisk, så gå for villfanget fisk! 

6. Spis ren mat i mest mulig grad som er økologisk og spis mer av mat som er minst mulig bearbeidet og inneholder tilsettningsstoffer. Kutt ut hvit sukker erstatt det med mer gunstige søtningsalternativer som har mer næring og mindre utslag på blodsukkeret. Dadler, honning, stevia, bjørkesukker eller kokosblomstsukkeret er langt smartere valg!

7. Bli din egen beste venn! Vi må lære oss å være langt mer omsorgsfulle og glade i oss selv. Husk at du er mer enn god nok og vi gjør så godt vi kan. Så ta et lite oppgjør med din indre kritiker og vær snill med deg selv.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.