Ketorundstykker - plantebaserte, helt uten korn!

Å kunne lage nystekte rundstykker - som er keto (altså lavkarbo) og uten korn er topp. Disse er veldig nøytrale på smak, og "fine" rundstykker
Det finnes mange variasjoner med egg i, men disse er helt veganske. Og de er selvfølgelig best når de er nystekte. Jeg tror disse gjør seg godt som hamburgerbrød, by the way!
Jeg har brukt mandelmel her, men har sett andre bruker kvernet tilsvarende mengde med mandler, så det går sikkert fint. Har jeg sesammel, pleier jeg å erstatte 2-3 ss med mandelmel med sesammelet. Vil du ha du nøttefri - så lage et frømel. Jeg har laget grovt frømel av gresskarkjerner og solsikkekjerner (i food prosessor med s-blad) og det gikk veldig fint å erstatte mandelmelet med. 

Tørrvarer:
3 dl mandelmel
1/2 dl kokosmel (eller erstatt med 0.5 dl ekstra mandelmel)
1 dl fiber husk, psyllium
2 ts bakepulver
1/2 ts uraffinert salt, som himalaya salt

Vått:
2, 5 dl varm vann rundt 50 grader. 
1 ss olivenolje
2 ss eplesidereddik 

 

  • Først bland det tørre, og blander det sammen i en bolle
  • Bland så det våte i en annen bolle
  • Hell så det våte i det tørre og bland sammen i ca 1 min. 
  • Sjekk at deigen holder sammen som en ball, er den for bløt, tilsett 1 ts fiberhusk til. 
  • La det nå stå i 10 min
  • Deigen skal være bløt og fleksibel, og holde sammen.
  • Skjær opp i ca 6-8 biter ettersom størrelse, du ønsker. De vil ikke heve noe mer. Form de til rundstykker på en plate med bakepapir. Ha gjerne litt vann på hendene dine når du skal forme rundstykket. 
  • Sett inn i en forvarmet stekeovn på 180 grader, ca 40-45 min.
    Gjerrne sett de nederst i 30 min. Så setter du de høyt opp i ovnen og lar de nå stå ca 7-15 min. Ikke la de bli svidde, men la de få litt glød. 

Du kan fryse disse ned om du ikke spiser de innen noen 4-5 dager. Men som annen bakst er de beste nybakte. Et annet tips er å skjære rundstykket i 2 og ha det i brødristeren når de ikke er ferske. 

Jeg elsker å ha no-tuna salaten på , trykk her for oppskrift

Her med avokado, salat, tomat og rødløk, litt salt og pepper

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.