Sommerlig og kortreist nypotet salat

Er så mye god og sunn sommermat å lage nå som grønnsaker er på sitt beste og kortreist er klart best. Potet er egentlig ikke en råvare jeg spiser for mye av, og når jeg spiser den gjør jeg det som regel bare med annen plantebasert mat. Rett og slett fordi stivelsesrik mat som poteter ikke er bra for fordøyelsen når du blander det med proteiner. Hos meg er derfor ikke potet noe vedsiden av, men får oftest "hovedrollen" i retten. Jeg synes potet i seg selv er også så mettende at jeg blir altfor mett når den blir servert med fisk eller annen kjøtt. Poteter går også som "jordende" mat.
Og nypotet.... Gosh de er nam nam - er du ikke enig? Nypotet salat
Kok opp nypotet, og la de kjøle seg litt ned. Jeg tar ikke vekk skallene, det er jo der mye av næringen sitter! Skjæres i passe biter, potetene er jo små, så jeg delte i 4. 

Grønnkål, masseres lett med litt olje og salt (bare gni det lett inn) 
Finhakket persille, og evt andre urter om du har (mynte eller basilikum)
Vårløk, tynne skiver
Agurk, i små terninger
Spirer, jeg bruke broccolispirer
Granateplekjerner
Olivenolje, en god og fruktig
litt sitronsaft

Jeg serverte med aioli til og dette var alene lunsjen vår og vi ble mette! Kan selvsagt brukes som en siderett til hva enn du ønsker. HER har du en oppskrift. Eller gjør det superenkelt ta en majones, tilsett litt fersk hakket hvitløk, sitron og salt!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.